Αφήγημα του Δημάρχου για τους Κινδύνους για παιδιά και γονείς από τη ΜΗ Πιστοποίηση Παιδικών Χαρών



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ



Δελτίο Τύπου 40



28 Ιουλίου 2016


Νέα Απάντηση
στην Απάντηση - Αφήγημα του Δημάρχου για τους Κινδύνους για παιδιά και γονείς από τη
ΜΗ Πιστοποίηση Παιδικών Χαρών




Κύριε Δήμαρχε,

Ευχαριστώ για την έστω και μέσω των διαφόρων blogs απάντησή σας και όχι απευθείας σε μένα όπως θα έπρεπε, σχετικά με  «Τις Παιδικές Χαρές που δεν Πιστοποιήθηκαν, αλλά και το  Πόσο κινδυνεύουν τα παιδιά» για τα οποία το Υπουργείο Εσωτερικών ΚΡΟΥΕΙ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ.

        Το αν, όπως μας λέτε,  ο  Αντιδήμαρχος κ. Τσουροπλής Γεώργιος είναι αρμόδιος για τις Παιδικές χαρές (λειτουργικότητα-μικροεπισκευές), δεν έχει να κάνει με τις κατασκευές, ανακατασκευές και πιστοποίηση των παιδικών χαρών για τις οποίες μιλάμε στο Δελτίο Τύπου που εκδώσαμε και βέβαια το Υπουργείο μιλάει. Η ευθύνη των κατασκευών – ανακατασκευών και πιστοποίησης είναι αποκλειστικά δική σας δεδομένου ότι για δικούς σας λόγους δεν διορίσατε Αντιδήμαρχο Έργων και κρατήσατε εσείς την αρμοδιότητα αυτή. Το ξέρετε άλλο αν κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε.

        Το έγγραφο που σας απεστάλη, σας το παραθέτω πιο κάτω για να θυμηθείτε τι λέει και να μη σπεύδετε να λέτε ότι παραπληροφορούμε ή τρομοκρατούμε τον κόσμο. Εμείς απλά ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΣΩΤ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Αθήνα,  22/06/2016
Α.Π.: οικ. 49709/19013

Ταχ. Δ/νση:       Κατεχάκη 56
Ταχ. Κώδικας:   11525 Πληροφορίες: Α. ΓΊαπαηλιάδου Τηλέφωνο:       2132035616 Αριθμός Faχ:   2132035746
 Προς
1. Δήμο Πεντέλης 
2. Δήμο Παπάγου- Χολαργού
3. Δήμο Μεταμόρφωσης
4. Δήμο Νέας Ιωνίας
5. Δήμο Βριλησσίων
 Γραφεία κ.κ. Δημάρχων
ΘΕΜΑ: Έλεγχοι και πιστοποιήσεις παιδικών χαρών
          Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικ. Μεταρρύθμισης μας γνωστοποιήθηκε ότι οι Δήμοι σας παρουσιάζουν σημαντικότατη καθυστέρηση στην υλοποίηση της διαδικασίας πιστοποίησης των παιδικών χαρών που βρίσκονται στις περιοχές αρμοδιότητας σας. Η απουσία ελέγχου και η ενδεχόμενη λειτουργία των εν λόγω εγκαταστάσεων χωρίς να έχουν πιστοποιηθεί οι χώροι και τα παιχνίδια που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών και των συνοδών τους. Η δε ασφαλής χρήση των παιδικών χαρών εξασφαλίζεται αποκλειστικά από τις ενέργειες στις οποίες οφείλετε να προβαίνετε βάσει της σχετικής νομοθεσίας (Υ.Α. 28492/09 και Υ.Α. 27934/14), την οποία και πρέπει να τηρείτε απαρέγκλιτα.
Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την επίσπευση των διαδικασιών πιστοποίησης των παιδικών χαρών που βρίσκονται στο πεδίο αρμοδιότητας σας, ενημερώνοντας μας για τα αποτελέσματα των ενεργειών.


ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ Γ.Γ. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
ΑΝΤΩΝΙΑ ΠΑΠΑΗΛΙΑΔΟΥ

Κύριε Δήμαρχε,

        Το γεγονός ότι το έγγραφο πήγε και σε κάποιους άλλους Δήμους από το συνολικό αριθμό των Δήμων Αττικής, δεν σας απαλλάσσει  των ευθυνών. 

Για να αντιληφθείτε τους βραδύτατους ρυθμούς με τους οποίους κινείστε, θα υπενθυμίσω ότι για τις επτά (7) παιδικές χαρές από τις δεκατρείς(13) συνολικά, οι διαδικασίες άρχισαν τον Ιούνιο 2014 και είμαστε Ιούλιο 2016, δυο χρόνια και πλέον και ακόμη δεν γνωρίζουμε πότε τελικά θα πάρουν την πολυπόθητη πιστοποίηση.

 Είμαι βέβαιος πως ούτε και σεις ξέρετε, αφού δεν ασχολείστε καν με το θέμα. Πέστε μας πόσες φορές πήγατε στο Υπουργείο ή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να κάνετε παράσταση και να πιέσετε για την πιστοποίηση; Δυστυχώς ούτε μία.

        Για τις υπόλοιπες έξι (6) παιδικές χαρές, ποιος ξέρει πότε θα γίνουν. Τώρα πάντως  είμαστε στο ΘΑ: 

ΘΑ υπογραφεί σύμβαση, όταν
ΘΑ τελειώσουν,
ΘΑ αιτηθούμε τη λήψη πιστοποιητικών .

         Το θλιβερό συμπέρασμα είναι ότι εκτός του ότι δεν κάνετε τίποτε απολύτως, αλλά και εκεί όπου σας επιβάλλεται κάτι να κάνετε, κινείστε με βραδύτατους ρυθμούς. Το προεκλογικό σας αφήγημα για τις «νέες ιδέες» στη «νέα εποχή» έχει τελείως ξεφτίσει και η κοινωνία και οι συνδημότες μας σας έχουν ήδη μάθει για τα καλά.



Ο Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας
Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας

Ο Τοπικός Σύμβουλος
Παναγιώτης Μακρίδης

Μέλη Δ.Σ. Νομικών Προσώπων
ΔΟΚΜΕΠΑ : Λουκάς Ρίζος
ΔΟΠΑΠ : Ελένη Ευαγγελοπούλου
Ίδρυμα Χαρτών και Χαρακτικής : Βάνα Κατσούλη
Α΄θμια Σχολική Επιτροπή : Αναστάσιος Φούντας
Β΄θμια Σχολική Επιτροπή : Αναστάσιος Καμβύσης