ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ
ΣΤΟ ΆΛΣΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

του Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα
Δημοτικού Συμβούλου Παπάγου-Χολαργού

Πριν από λίγες μέρες, συγκεκριμένα στις 25 Απρ. 2013, έγινε ο διαγωνισμός για την ανάδειξη πλειοδότη για την εκμίσθωση του κυλικείου, στο άλσος Χολαργού. Τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα και εννοούμε βεβαίως ότι προσήλθε μόνο ένας που συμμετείχε στο διαγωνισμό, ενώ ο έτερος υπέβαλε το φάκελο της προσφοράς του εκπρόθεσμα. Επομένως στο διαγωνισμό συμμετείχε μόνο ένας και το ποσό που προσέφερε είναι 1.050 ευρώ μηνιαίως.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν θα πρέπει να μας παρασύρει το γεγονός ότι ο προηγούμενος διαγωνισμός με το υπερβολικά μεγάλο μίσθωμα των 13.000 ευρώ δεν απέδωσε, αφού ουδέποτε εισπράχθηκε από το Δήμο όλο το οφειλόμενο ποσό με υπαιτιότητα του μισθωτή. Συνεπώς τώρα να σκεφθούμε πως είναι προτιμότερο να συμβιβαστούμε σε ένα μικρότερο ποσό των 1.050 ευρώ ώστε να έχουμε περισσότερες πιθανότητες να το εισπράξουμε. Αυτό είναι ΛΑΘΟΣ. 
 Ο διαγωνισμός θα πρέπει να κριθεί άκυρος και να επαναληφθεί γιατί συμμετείχε σε αυτόν μόνο ένας, κάτι που δεν επιτρέπεται. Ο Δήμος θα πρέπει να εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα της προκήρυξης ώστε να συμμετάσχουν όσο το δυνατό περισσότεροι υποψήφιοι μισθωτές του κυλικείου και φυσικά να ελπίζουμε σε καλύτερο μίσθωμα.

Κατανοώ ότι ακύρωση του διαγωνισμού σημαίνει απώλεια χρημάτων και πολύτιμου χρόνου αφού το καλοκαίρι έφθασε και η ανάγκη λειτουργίας του κυλικείου στο άλσος είναι επιβεβλημένη, όμως η επανάληψη είναι απολύτως απαραίτητη. Πιστεύω ότι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου που θα πρέπει σύντομα να συνέλθει θα επαναλάβει το διαγωνισμό.