25 Οκτ. 2013
 
Δελτίο Τύπου
ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΠΑΓΟΥ
  
 Η «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση» Παπάγου-Χολαργού πραγματοποίησε στις 23 Οκτ.2013 στην ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ με απόλυτη επιτυχία την 2η και τελευταία συνάντηση κατοίκων του Παπάγου για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ). Με τη συνάντηση αυτή ολοκληρώθηκε η Διαβούλευση επί του ΓΠΣ.

Ο επί κεφαλής της παράταξης και Υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας παρουσίασε στους παρευρεθέντες τα αποτελέσματα της επεξεργασίας των προτάσεων που είχαν προτείνει οι ίδιοι στη συνάντηση της 7ης Οκτ.2013. Η επεξεργασία έγινε από Πολεοδόμο, Τοπογράφο Μηχανικό και Πολιτικούς Μηχανικούς. Οι αναγκαίες διευκρινίσεις επί τεχνικών θεμάτων δόθηκαν από τους Πολιτικούς Μηχανικούς κ.κ. Λάμπρο Καζάκο και Δημήτρη Φράγκου.



Η θέση όλων όσων συμμετείχαν στη διαβούλευση σχετικά με τις προτεινόμενες από το ΓΠΣ μειώσεις του συντελεστού δόμησης από 1,0 σε 0,8, και του ύψους από 14μ. σε 11μ. ως επίσης και της δημιουργίας αγορών στις οδούς Αναστάσεως και Εθνικής Αμύνης, ήταν ξεκάθαρη, απόλυτη και αντίθετη σε οποιαδήποτε διαφοροποίησή τους.

Οι προτάσεις που διαμορφώθηκαν θα υποβληθούν στο Δήμο μας με πλήρη επιχειρηματολογία, τόσο για τα σημεία που αναφέρθηκαν στην προηγούμενη παράγραφο όσο και για αρκετά άλλα όπως αυτά συζητήθηκαν με κάθε λεπτομέρεια.

Η διαδικασία της διαβούλευσης ήταν ουσιαστική, ειλικρινής και ικανοποίησε το σύνολο των παρευρεθέντων. Από πλευράς μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν για το ενδιαφέρον τους, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους, τις οποίες και προέβαλαν.