Οι Δέκα άξονες της Οικονομικής μας Πολιτικής - Πρόγραμμα και Δεσμεύσεις (συνέχεια…)




















του
Κώστα - Πολυχρόνη Τίγκα
Υποψηφίου Δημάρχου

Όπως είναι γνωστό το «Ετήσιο Πρόγραμμα ∆ράσης» κάθε Δήμου, άρα και του Δήμου μας, περιλαμβάνει τις δράσεις που προκύπτουν από την κατ’ έτος εξειδίκευση του επιχειρησιακού προγράμματος, οι δαπάνες των οποίων καλύπτονται από τον ετήσιο προϋπολογισμό. Οι δαπάνες του προϋπολογισμού διακρίνονται σε Λειτουργικές και Επενδυτικές δαπάνες.

Οι Λειτουργικές ∆απάνες είναι εκείνες που καλύπτουν το κόστος των δραστηριοτήτων, όπως είναι οι δαπάνες μισθοδοσίας και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων, ενοίκια, δαπάνες προμήθειας αναλωσίμων, δαπάνες συντήρησης, αποσβέσεις κτιρίων και εξοπλισμού, κλπ.

Οι Επενδυτικές ∆απάνες είναι εκείνες που καλύπτουν την απόκτηση ή παραγωγή ενός αγαθού παγίου κεφαλαίου, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί για μια σειρά ετών μετά την περίοδο στην οποία έγινε η δαπάνη απόκτησης ή παραγωγής του όπως έργα τεχνικής υποδομής, κτίρια, προμήθειες εξοπλισμού κλπ.

Από την προσεκτική μελέτη του προϋπολογισμού βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι ο προγραμματισμός των δαπανών πρέπει να γίνεται με πολύ - πολύ μεγάλη προσοχή. Να λοιπόν ποιοι είναι οι δέκα άξονες της Οικονομικής μας πολιτικής και τι δεσμευόμεθα ότι θα κάνουμε όλοι εμείς της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης»:

- Δεν πρόκειται να εξαγγείλουμε κανένα νέο μεγάλο έργο χωρίς να έχουμε εξασφαλίσει εκ των προτέρων τη χρηματοδότησή του.

- Θα ασχοληθούμε με τη συντήρηση των υφισταμένων, αλλά και με μικρά έργα που μπορούν να αντιμετωπισθούν από τον προϋπολογισμό.

- Εάν προκύψει κάποιο σημαντικό και απόλυτα αναγκαίο έργο θα προσπαθήσουμε να το εντάξουμε σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

- Τα έργα που είναι ήδη σε εξέλιξη θα συνεχισθούν.

- Θα προσπαθήσουμε να ενταχθούμε σε όσα περισσότερα Ευρωπαϊκά Προγράμματα γίνεται για έργα και δράσεις μας.

- Θα επανεξετάσουμε με πολύ μεγάλη προσοχή τη χρησιμότητα και αναγκαιότητα κάποιων έργων που ήδη έχουν εξαγγελθεί και δεν έχουν ακόμη αρχίσει.

- Σκοπός της επανεξέτασης είναι η περιστολή των δαπανών ή ακόμη και η κατάργησή των έργων αυτών. Θα ληφθούν σοβαρά υπόψη τα κληροδοτήματα Σκυριανού, Γκανασούλη και Κακογιάννη.

- Θα επανεξετασθεί με μεγάλη σχολαστικότητα η αναγκαιότητα αλλά και το ύψος των πιστώσεων που δίδονται για ορισμένες μη αναγκαίες κατά την άποψή μας δαπάνες.

- Θα επανεξετάσουμε τη χρησιμότητα των έμμισθων συμβούλων με σκοπό την κατάργησή ή τον περιορισμό τους, στους απόλυτα απαραίτητους.

- Σε ότι αφορά το ποσό των €6.033.000 που πρόσφατα διεκδίκησε και κέρδισε ο Δήμος μας, θα χρησιμοποιηθεί για:

α. Άσκηση Κοινωνικής Πολιτικής.
β. Ενίσχυση των αποδεδειγμένα οικονομικά ασθενών ομάδων.
γ. Βελτίωση της καθαριότητας, με προτεραιότητα στο
Χολαργό όπου η κατάσταση δεν είναι καλή.
δ. Πλήρης αποκατάσταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού.
ε. Ασφάλεια των κατοίκων.
στ. Λοιπές απολύτως απαραίτητες δαπάνες.

Σε κάθε περίπτωση για όλους εμάς στην «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση» αποτελεί κανόνα και δέσμευση ότι το συντριπτικά μεγάλο μέρος των χρημάτων αυτών θα δοθεί για την άσκηση της Κοινωνικής μας Πολιτικής. Μιας πολιτικής για την οποία πολλές φορές έχουμε τονίσει ότι αποτελεί τον ένα από τους τρεις πυλώνες όπου θα στηριχθούμε στη διοίκηση του δήμου, δηλαδή «ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ».