Συνειδητά και υπεύθυνα του Σαράντου Χαλούλου




















Συνειδητά και υπεύθυνα
του
Σαράντου Χαλούλου
Φυσικού – Επιχειρηματία
Υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου
Με την «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση»


Η ώρα της ψήφου στις Δημοτικές Εκλογές πλησιάζει γρήγορα. Όπως σε όλους τους Δήμους έτσι και στο Δήμο μας, υπάρχουν αρκετοί συνδυασμοί που ζητάνε να πάρουν την εμπιστοσύνη των Δημοτών.

Με πολλά διαφορετικά ονόματα και σημαντικό αριθμό προσώπων που τους υποστηρίζουν.

Όλοι όμως οι επικεφαλής και αυτοί που μετέχουν στους συνδυασμούς, κουβαλάνε, ο κάθε ένας ξεχωριστά, την ιστορία του.

Και επειδή « ο τόπος μας είναι μικρός », οι δημότες γνωρίζουν πολύ καλά την διαδρομή όλων αυτών καθώς και το « τι καπνό φουμάρουν ».

Άλλους, τους έχουν ζήσει στο πετσί τους στο παρελθόν, και για άλλους διαβάζουν λεπτομέρειες και ενημερώνονται. Δεν υπάρχει τίποτα κρυφό.

Μπορούν, δηλαδή οι Δημότες, εύκολα, να ξεχωρίσουν :

- Αυτούς, που στο παρελθόν, εξελέγησαν σε διάφορα αξιώματα και έδωσαν την δυνατότητα στα Πολιτικά κόμματα να πανηγυρίσουν και να χρωματίσουν με το ανάλογο χρώμα, την γεωγραφική περιοχή μας. Η απόλυτη υποταγή στον κομματικό σωλήνα. Ήταν όλοι « χρισμένοι » από τον σωλήνα και « οι οπαδοί τους », όχι οι απλοί πολίτες, τους ψήφισαν. Αυτούς δεν τους ενδιέφεραν οι δημότες. Μετρούσαν μόνο το χρώμα της περιοχής. Παρέδωσαν τον Δήμο λάφυρο στα κόμματα και στους ημέτερους.

- Αυτούς, που στο παρελθόν, εξελέγησαν σε διάφορα αξιώματα και αντί να υπηρετήσουν τους δημότες και να λύσουν τα προβλήματα, πέρασαν το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε κοινωνικές και άλλες λαμπρές εκδηλώσεις, που τις δημιουργούσαν οι ίδιοι, απλά για να βγαίνουν, κάθε τόσο, από την αφάνεια και να γίνονται ορατοί.

- Αυτούς, που στο παρελθόν, αγκαλιασμένοι σφικτά με την εκάστοτε εξουσία, με διάφορους τρόπους και με πλήθος εξαρτήσεων, ασκούσαν τάχα κριτική σε αυτή, και που τώρα την είδαν « κήρυκες της αλλαγής », και έρχονται, με τάχα νέες ιδέες, και ζητάνε από τους δημότες, την αναγνώριση και την επιβράβευση των « ανένδοτων » στημένων αγώνων τους.

- Αυτούς, που στο παρελθόν, αλλά ακόμα και τώρα, υπέβαλαν τα σέβη τους στα κομματικά γραφεία, ζητώντας « το χρίσμα », για να παραδώσουν μετά τον Δήμο λάφυρο στους κομματικούς ημέτερους.

- Αυτούς, που στο παρελθόν, μέσα στην οικογένεια τους, άκουγαν και πίστεψαν, ότι ο Δήμος είναι κληρονομικά δικός τους, και ότι τα Δημοτικά αξιώματα, πρέπει να πηγαίνουν από δική τους γενιά σε δική τους γενιά .

- Αυτούς, που από το παρελθόν, απόλυτα εξαρτημένοι από την εξουσιομανία, κατεβαίνουν και πάλι υποψήφιοι ή προσπαθούν να καπελώσουν άλλους, χωρίς να μπορούν να αντιληφθούν ότι, ήλθε το τέλος της δικής τους ιστορίας.

- Αυτούς που στο παρελθόν, με την ανεπάρκεια τους, τις άστοχες ενέργειές τους και τις σοβαρές παραλήψεις τους, οδήγησαν τα πράγματα του Δήμου, στο χάλι που ζούμε σήμερα όλοι μας.

Όμως, στις ερχόμενες εκλογές οι Δημότες πάνε διαβασμένοι. Ενημερωμένοι. Ξέρουν πολλά.

Όλους τους παραπάνω, που έρχονται από το παρελθόν, οι Δημότες, τους ξέρουν, και με την υπεύθυνη ψήφο τους, θα τους αφήσουν εκεί που πραγματικά βρίσκονται. Εκεί που πραγματικά ανήκουν. Εκεί που είναι η θέση τους. Στο παρελθόν.

Στις ερχόμενες εκλογές οι Δημότες ξέρουν, πολύ καλά :

τι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ
Δεν θέλουν κόμματα. Δεν θέλουν εξαρτήσεις. Δεν θέλουν φρου - φρου και αρώματα Δεν θέλουν χάρες. Δεν θέλουν σκοτάδι. Δεν θέλουν ημέτερους.

και τι ΘΕΛΟΥΝ
Θέλουν ένα φιλικό Δήμο. Θέλουν τον Δήμο να είναι πλάι τους. Θέλουν να τους στηρίζει. Θέλουν διαφάνεια. Θέλουν φως. Θέλουν σοβαρότητα. Θέλουν πρόγραμμα.

Θέλουν δημοτικούς άρχοντες σοβαρούς. Με αρχές. Με ήθος. Με γνώση. Με εμπειρία. Με πιστοποιημένα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ προσόντα. Ανθρώπους που να ξέρουν πως « να πάνε το τραίνο ». Θέλουν ΟΔΗΓΟΥΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ. Δεν θέλουν επιβάτες.

Ας κοιτάξουμε γύρω μας. Αυτοί οι άνθρωποι που ζητάνε οι δημότες, υπάρχουν. Είναι δίπλα μας. Ανεξάρτητοι. Αδέσμευτοι. Ελεύθεροι.

Έχουν όραμα. Έχουν πρόγραμμα. Δεν είναι μόνοι τους. Έχουν μαζί τους δυνατή ομάδα. Μπορούν, να μας φέρουν στην Νέα εποχή. Μπορούν να μας περάσουν απέναντι. Όλους μαζί. Παπάγος - Χολαργός μαζί.

 
Μια κοινωνία. Να αφήσουμε ΟΡΙΣΤΙΚΑ το παρελθόν.

Αξίζει, λοιπόν, να τους επιλέξουμε, ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και ΥΠΕΥΘΥΝΑ.

Αξίζει να αντισταθούμε, ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ, στις σειρήνες του παρελθόντος.

Να κλείσουμε την πόρτα.

Αξίζει να ζήσουμε, όλοι μαζί, σε ένα ΝΕΟ, ΣΥΓΧΡΟΝΟ, ΦΙΛΙΚΟ, και ΔΙΑΦΑΝΟ Δήμο.

Είναι, και υποχρέωση μας και δικαίωμα μας, να ψηφίσουμε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και ΥΠΕΥΘΥΝΑ