ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: Η Καθαριότητα του Δήμου μας του Δημήτρη Ζαφείρη




Τον τελευταίο καιρό, σα να μην έφθανε η κάκιστη εικόνα που παρουσιάζει η καθαριότητα στο Χολαργό, έχει παρατηρηθεί ότι πολλοί  δρόμοι και πεζοδρόμια του Δήμου μας  έχουν γεμίσει από νεράντζια και φύλλα που πέφτουν από τα δέντρα.

Το γεγονός αυτό πέρα από την αντιαισθητική εικόνα που προκαλεί, και σε συνδυασμό  με την  σε ορισμένες περιπτώσεις κακή κατάσταση των πεζοδρομίων, εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των κατοίκων του Δήμου μας, διότι κινδυνεύουν να γλιστρήσουν από τα νεράντζια και τα φύλλα και να τραυματισθούν.


Επιπλέον παραμένοντας για μεγάλο χρονικό διάστημα στους δρόμους, σαπίζουν και γίνονται εστίες μολύνσεως από κουνούπια και σκνίπες. Ακόμη, σε πολλά πεζοδρόμια  παραμένουν εκτός  των φύλλων και συσσωρευμένα κομμένα χόρτα τα οποία αφενός εμποδίζουν την διέλευση των πολιτών και αφετέρου μπορεί να αποτελέσουν αιτίες πρόκλησης πυρκαγιάς λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. 

Είναι πολύ καλά τα πρόσφατα αγορασθέντα δέκα  χειροκίνητα σάρωθρα οδοκαθαριστή αλλά και τα δύο μικρά αναρροφητικά αυτοκινούμενα σάρωθρα. Όμως πέραν της διαφήμισης του Δήμου και των φωτογραφήσεων του Δημάρχου και των στελεχών του, η  καθαριότητα των κοινοχρήστων χώρων, δρόμων και ιδιαίτερα πλατειών, πάρκων, παιδικών χαρών και πεζοδρόμων είναι ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ, κυρίως στο Χολαργό.

Θα αποφασίσει επί τέλους κάποιος από τη Δημοτική Αρχή να ασχοληθεί με το θέμα αυτό, ή θα συνεχίσουν να αδιαφορούν όπως συμβαίνει μέχρι τώρα? ΑΣ ΤΟ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ.