ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΙΑΣ ΚΑΤΑΦΟΡΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

  

Επιστολή προς το Δήμαρχο
Παπάγου-Χολαργού
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΜΙΑΣ ΚΑΤΑΦΟΡΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ
ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠ.ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ κ. ΛΙΑΠΗ


Κύριε Δήμαρχε,

Όπως είναι γνωστό το Δημαρχείο του πρώην Δήμου Παπάγου, που σήμερα στεγάζεται η Δημοτική Κοινότητα Παπάγου, αγοράσθηκε επί Δημαρχίας της κ. Πίτσας Λιάπη το έτος 1994 και επί δέκα έξη χρόνια ήταν το Δημαρχείο του τότε Δήμου Παπάγου.

Αρχικά στην εξωτερική πρόσοψη του κτηρίου είχε τοποθετηθεί μαρμάρινη πινακίδα στην οποία αναγράφονταν το όνομα της τότε Δημάρχου κ. Λιάπη και έδειχνε λιτά και απέριττα, στον απλό πολίτη αλλά και στον κάθε διερχόμενο, την πραγματικότητα.

Λίγους μήνες μετά την ανάληψη της επόμενης Δημοτικής αρχής του κ. Ξύδη η πινακίδα κυριολεκτικά εξαφανίσθηκε από τη θέση της και τοποθετήθηκε εκεί όπου βρίσκεται και σήμερα και παρακαλώ προσέξτε τη θέση της. Είναι αμέσως αριστερά μπαίνοντας στο κτήριο από την κεντρική είσοδο, πίσω από τον πάγκο που βρίσκεται ο αρμόδιος υπάλληλος. Για να τη δει κάποιος θα πρέπει να μπει μέσα στο κτήριο και να παρατηρήσει τον τοίχο που αφήνει πίσω του μπαίνοντας μέσα, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία. 


Ομολογώ ότι δεν αντιλαμβάνομαι τους λόγους της εξαφάνισης της πινακίδας επί της Δημαρχίας του κ. Ξύδη. Τι να πει κανείς μικροψυχία, φθόνος ή κάτι άλλο που μπορεί να φοβήθηκε και που ομολογώ δεν περνά από το μυαλό μου. Έβγαλαν την πινακίδα από το Δημαρχείο για να μη φαίνεται το όνομα της κ. Λιάπη, ενώ το όνομα του κ. Ξύδη υπάρχει ακόμη και στις κολώνες ηλεκτροφωτισμού της οδού Κύπρου.

Τα συμπεράσματα μπορεί εύκολα να τα βγάλει ο καθένας. Σεις κ. Δήμαρχε έχετε υποχρέωση να ξεριζώσετε αυτά τα νοσηρά φαινόμενα παλαιοκομματισμού και να τοποθετήσετε εκ νέου την πινακίδα στη φυσική της θέση.

Παρακαλώ όπως ενεργήσετε το συντομότερο και με ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.

Με εκτίμηση

Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας
Επί κεφαλής
Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης