Άμεση Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου για την Εγκληματικότητα



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ



Δελτίο Τύπου 26


4 Μαρτίου 2015



Άμεση Σύγκληση
Δημοτικού Συμβουλίου
για την Εγκληματικότητα


Κύριε Δήμαρχε,


Δυστυχώς το τραγικό συμβάν της άγριας δολοφονίας του 35χρονου τις πρωινές ώρες της 3ης Μαρτίου λίγα μόλις μέτρα από το δημοτικό αναψυκτήριο Χολαργού και 100μ. από το Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού, έφερε στη μνήμη μας τους φόβους που από καιρό εξέφραζαν συμπολίτες μας για την εγκληματικότητα στην πόλη μας.

Οι φόβοι αυτοί δεν αξιολογήθηκαν σωστά, για να μην πούμε ότι αγνοήθηκαν παντελώς, από τους φορείς που είναι επιφορτισμένοι με την παροχή του ύψιστου αγαθού της ασφάλειας των πολιτών. Δεν λήφθηκαν μέτρα που θα μας επέτρεπαν να νοιώθουμε εκ του ασφαλούς ότι έχουν περιορισθεί στο ελάχιστο οι πιθανότητες εγκληματικών ενεργειών.

Αρκετά από αυτά τα μέτρα είναι έργο της Δημοτικής Αρχής που δυστυχώς ακόμη και σήμερα δεν ενεργοποιήθηκε.

Για την αντιμετώπιση του ζητήματος της εγκληματικότητας στο Δήμο μας προτείνουμε την Άμεση Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με μόνο θέμα την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Ειδικότερα προτείνουμε και τα εξής μέτρα:

α. Περίφραξη μεγάλων πάρκων Χολαργού και Παπάγου.

β. Κλείδωμα των πάρκων αυτών από 10:00 έως 07:00 ώρας.

γ. Πρόσληψη Security για περιπολία σε Παπάγο και Χολαργό.

δ. Επανέλεγχος του φωτισμού της πόλης με σκοπό την ενίσχυση των ευπαθών σημείων.

ε. Σχολαστικός έλεγχος των αδειών που εκδίδονται για καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (εστιατόρια, καφέ, μπαρ κλπ.)

στ. Άλλες προτάσεις των Δημοτικών Παρατάξεων και των Δημοτών.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που σας προτείνουμε να συγκαλέσετε άμεσα θα πρέπει να παροτρύνουμε τους Δημότες μας να παραστούν για να μας μεταφέρουν τις όποιες εμπειρίες τους.

Κύριε Δήμαρχε,

Οι λύσεις που σας προτείνουμε χαρακτηρίζονται από την απόλυτη προτεραιότητα εφαρμογής και είναι για το καλό των συνδημοτών μας και της πόλης μας. Μην καθυστερείτε γιατί:

Αλλοίμονό μας αν η έλλειψη του αισθήματος ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ μας οδηγήσει σε ένα άλλο το ΦΟΒΟ που είναι ακόμα χειρότερο.