Προσφυγικό - Η θέση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ



Δελτίο Τύπου 14 


10 Μαρτίου 2016


Προσφυγικό
Η θέση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο


Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε το προσφυγικό ζήτημα και τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι δημοτικές παρατάξεις τοποθετήθηκαν επ΄αυτού.

Ο Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης τοποθετήθηκε στο ζήτημα. Σημαντικότερα στοιχεία της τοποθέτησης αναφέρονται πιο κάτω:

Το προσφυγικό είναι μείζον θέμα και αυτή τη στιγμή λόγω των τραγικών σφαλμάτων που έγιναν κυρίως στην υποδοχή και στο διαχωρισμό σε πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και στη διακίνηση και υποστήριξη, έγινε εκρηκτικό. 

Δεν υπάρχει κατανομή , δεν υπάρχει σχεδίαση , δεν είναι καθορισμένες οι προδιαγραφές χώρων και διευκολύνσεων. 

Σήμερα, κατά την επίσημη δήλωση του Υπουργείου, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ανέρχονται περίπου σε 36.000 εκ των οποίων στην Ειδομένη συνωστίζονται 14.000 άτομα. 

Οι προτάσεις μας:

α. Δεν υπάρχουν στο Δήμο μας χώροι με εγκαταστάσεις και κτήρια για να φιλοξενηθούν οι άνθρωποι αυτοί.

Η τοπική μας κοινωνία που δεν διέπεται από ρατσιστικές αντιλήψεις, πιστεύει ότι οι δυστυχείς αυτές υπάρξεις  πρέπει να αντιμετωπίζονται με ανθρωπισμό και αλληλεγγύη. Ωστόσο οι χώροι προσωρινής διαμονής τους δεν είναι δυνατό να ευρίσκονται εντός του οικιστικού ιστού ή πλησίον σχολείων, πρέπει να είναι μακράν κατοικημένων περιοχών.

β. Υπάρχει η δυνατότητα παροχής ειδών διατροφής και ιματισμού όπου απαιτηθεί.

Την άποψη ότι στο Δήμο μας δεν υπάρχουν κατάλληλοι χώροι για να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες, εξέφρασε και ο Δήμαρχος και αυτή είναι η τελική μας θέση.