Συντήρηση 250.000 Ε + 22.000 Ε Για το Αμφιθέατρο Μ. Θεοδωράκης - Αυτά και αν είναι Σπατάλες



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ



Δελτίο Τύπου 46


5 Σεπτεμβρίου 2016


Συντήρηση 250.000 Ε + 22.000 Ε
Για το Αμφιθέατρο Μ. Θεοδωράκης
Αυτά και αν είναι Σπατάλες


Στο Δήμο μας παρά τις καταγγελίες μας για συνεχείς σπατάλες ή υπερβάσεις προϋπολογισθέντων ποσών, δεν έχουν αντιληφθεί τίποτε απολύτως και συνεχίζουν ακάθεκτοι το καταστροφικό τους έργο. Σύμφωνα λοιπόν με την υπ΄αριθμόν 85/19 Μαΐου 2016 απόφαση προβλέπεται να δοθούν:
100.000 Ευρώ: για το Οικονομικό Έτος 2016
150.000 Ευρώ: για το Οικονομικό Έτος 2017
250:000 Ευρώ Σύνολο
για εκτέλεση «Εργασιών επισκευής και αναβάθμισης Αμφιθεάτρου (Μ. Θεοδωράκης) και Αίθουσας πολλαπλών χρήσεων (Μελίνα Μερκούρη)».
          Επιπλέον διατέθηκαν ήδη για την αντικατάσταση των καθισμάτων του Αμφιθεάτρου Μ. Θεοδωράκης 22.000 Ευρώ (17664 +4239,36 ΦΠΑ =21900 Ευρώ).
Εδώ θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι:
          Το Αμφιθέατρο Μ. Θεοδωράκης είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Ίσως να ήθελε λίγες παρεμβάσεις και σε καμιά περίπτωση την εκ βάθρων αναβάθμιση, που επιχειρείται. Η απλή συντήρηση κοστίζει πολύ λιγότερα χρήματα από τη αναβάθμισή του.
Η Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, επισκευάσθηκε και αναβαθμίσθηκε το 2011, είναι μικρότερης χωρητικότητας, αλλά είναι σε ΑΡΙΣΤΗ κατάσταση. Προσπαθούμε να αντιληφθούμε τι, από τα απολύτως αναγκαία, σύμφωνα με τα δεδομένα της σημερινής οικονομικής κατάστασης, θα  χρειάζονταν να γίνει.
          Τα καθίσματα του Αμφιθεάτρου Μ. Θεοδωράκης που πριν 2 περίπου μήνες αλλάξατε κόστισαν 22.000 Ευρώ. Ήθελαν άραγε αλλαγή; Άποψή μας είναι ότι «δεν ήταν καινούργια, αλλά ήταν όλως διόλου περιττή δαπάνη». Δεν καταλαβαίνουμε γιατί τα αλλάξατε;

Κύριε Δήμαρχε,
          Οι 250.000+22.000  Ευρώ είναι πάρα πολλά λεφτά.
          Όταν οι οικογένειες που αναμένουν τη βοήθεια από το Κοινωνικό Παντοπωλείο υπερβαίνουν τις 251 (ήταν 212 και έγιναν 251 σε τρεις μήνες), τα χρήματα αυτά δεν δίδονται για άλλους σκοπούς πλην των ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ.
        Την στιγμή που η πατρίδα μας βιώνει τη χειρότερη φάση της κρίσης που τη μαστίζει και που θα την οδηγήσει σε μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, ποιο σκοπό εξυπηρετεί η τεράστια δαπάνη των 272.000 Ευρώ, για συντήρηση του Αμφιθεάτρου Μ. Θεοδωράκης;
        Είναι απαραίτητο να αναβαθμισθεί  σήμερα το Αμφιθέατρο     Μ. Θεοδωράκης; γιατί αλλιώς δεν μπορεί να λειτουργήσει ο Δήμος; Πριν ο Δήμαρχος εκδηλώσει τη γαλαντομία του, με δημόσιο χρήμα, σκέφθηκε άραγε τα τεράστια προβλήματα ακόμη και επιβίωσης που αντιμετωπίζουν  σήμερα πάνω από 750 συμπολίτες μας;
Ο Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας επικεφαλής και τα στελέχη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Παπάγου-Χολαργού επισημαίνουν ότι μόνο "τυφλός", από οποιονδήποτε λόγο, μπορεί να μην αντιλαμβάνεται την αδήριτη ανάγκη μιας άλλης πολιτικής, μιας πολιτικής διαφορετικής από αυτή που ακολουθεί μέχρι σήμερα ο Δήμαρχος.

Οι καιροί απαιτούν πρωτοπόρες δράσεις, που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και στην δημιουργία υπεραξίας. Απαιτούν "νέες ιδέες στη νέα εποχή", σύμφωνα με το προεκλογικό σας σύνθημα κύριε Δήμαρχε. Είναι η ώρα να αποδείξετε ότι έχετε σχέδιο αλλά και  ικανότητά να κάνετε το σύνθημα πράξη. Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν το αποδείξατε, γιατί ούτε σχέδιο έχετε ούτε και ικανότητα.  

                                                     
Ο Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας
Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας

Ο Τοπικός Σύμβουλος
Παναγιώτης Μακρίδης

Τα μέλη Δ.Σ. Νομικών Προσώπων
ΔΟΚΜΕΠΑ                         : Λουκάς Ρίζος
ΔΟΠΑΠ                              : Ελένη Ευαγγελοπούλου
Αρχείο-Μουσείο Χαρτών και Χαρακτικής : Βάνα Κατσούλη
Α΄θμια Σχολική Επιτροπή : Αναστάσιος Φούντας
Β΄θμια Σχολική Επιτροπή : Αναστάσιος Καμβύσης