ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ



Δελτίο Τύπoυ 60


23 Δεκ. 2016


Υπερασπιστής του αδίκου
ο Δήμαρχος Αποστολόπουλος
προκαλεί
ΛΥΠΗ και ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

Δεν επιχαίρουμε για την πολύμηνη καταδίκη του διορισμένου από τον Δήμαρχο πρώην επικεφαλής και νυν απλό μέλος της Εθελοντικής Ομάδος Δασοπροστασίας κ. Βαγγέλη Στογιάννη. Αισθανόμαστε πάντως δικαιωμένοι. Ο κ Στογιάννης καταδικάσθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών με ποινή 10 μηνών φυλάκισης διότι είχε εξυβρίσει δημόσια και απρόκλητα τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Κώστα Τίγκα το καλοκαίρι του 2015. Εξύβριση που το δικαστήριο έκρινε ότι είναι «Συκοφαντική Δυσφήμηση».

Τούτο έγινε με αφορμή επίθεση αδέσποτου σκύλου σε συμπολίτη μας στην περιοχή του Κοιμητηρίου Παπάγου αλλά και καταγγελίες τραυματισθέντων στον τοπικό τύπο. Ο κ. Τίγκας, όπως ο θεσμικός του ρόλος του επέβαλε, πληροφορηθείς το γεγονός προχώρησε στην έκδοση δελτίου τύπου κοινοποιούμενο και στο Δήμαρχο ζητώντας από αυτόν και τις φιλοζωικές οργανώσεις να εφαρμόσουν τα προβλεπόμενα από το Ν.4039/2012 για τα αδέσποτα ζώα. 

Με τη συμπεριφορά του αυτή ο κ. Στογιάννης που είναι και σήμερα μέλος της Εθελοντικής Ομάδος Δασοπροστασίας, προσέβαλε τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου στο πρόσωπο του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας. 

Δυσάρεστα όμως μας εξέπληξε η παρουσία στο δικαστήριο του Δημάρχου κ. Ηλία Αποστολόπουλου και της Προέδρου της Κοινότητας Χολαργού κ. Κατερίνας Γκούμα ως μαρτύρων υπεράσπισης  του κ. Στογιάννη. Ο Δήμαρχος, προσπάθησε να αναδείξει τις ευαισθησίες του κ. Στογιάννη για τα ζώα και τη μη πρόθεσή του να θίξει τον κ. Τίγκα, ανεπιτυχώς όμως αφού το δικαστήριο ουδόλως τις έλαβε υπόψη του.

Η συμπεριφορά του κ. Αποστολόπουλου και η εκούσια συνηγορία του στην υπεράσπιση του άδικου μας προξενεί ΛΥΠΗ και ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ για το Δήμαρχο.