Παρεμβάσεις – Προτάσεις
του Κώστα – Πολυχρόνη Τίγκα
Δημοτικού Συμβούλου Παπάγου – Χολαργού

ΟΝΟΜΑΣΙΑ AΛΣΟΥΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΜΠΑΛΟΔΗΜΟΥ
 «AΛΣΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Κινούμενοι επί της οδού Πίνδου, με κατεύθυνση τη Λεωφόρο Κατεχάκη, ακριβώς πριν από τις πολυκατοικίες του ΑΟΟΑ δεξιά, συναντάμε την οδό Μπαλοδήμου που μας οδηγεί τελικά στην είσοδο του ΑΟΟΑ. Αμέσως μετά τη στροφή από Πίνδου στην οδό Μπαλοδήμου και στα δεξιά μας συναντάμε το ΟΤ 464α συνολικού εμβαδού περίπου 10 στρεμμάτων, όπως φαίνεται και στα επισυναπτόμενα διαγράμματα 1 και 2. Το ΟΤ αυτό είναι μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.

Η εργασία που έχει γίνει στο ΟΤ 464α και πιο συγκεκριμένα στο διαγραμμισμένο τμήμα του που φαίνεται στο διάγραμμα 2 και είναι εμβαδού περίπου 6,5 στρεμμάτων, είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη. Όπως πληροφορήθηκα σε επί τόπου μελέτη από κατοίκους που γνώριζαν την εικόνα του ΟΤ αυτού, όπως ήταν πριν φυτευτεί και βλέποντας την παρούσα κατάσταση, φαίνεται εύκολα το πόσο σημαντικό έργο έχει γίνει. Το έργο συνίσταται στη δενδροφύτευση του άλσους, τη λίπανση, το πότισμα των δένδρων και γενικά στη συντήρησή του.


ΣΧΟΛΙΑ
Το έργο αυτό ανήκει αποκλειστικά στο Στρατηγό κ. Χρήστο Γεωργόπουλο, ο οποίος με τη συνδρομή του Δήμου που του προμήθευε τα δενδρύλλια, φύτεψε πάνω από 350 δένδρα διαφόρων κατηγοριών όπως: Πεύκα, κυπαρίσσια, φλαμουριές, χαρουπιές, κουτσοπιές, μανόλιες, δάφνες Απόλλωνα, αμυγδαλιές κλπ. Το έργο αυτό πρέπει να του το αναγνωρίσουμε.

Κατά την άποψή μου είναι προτιμότερο η αναγνώριση, η τιμή και η δικαίωση προς τους συνανθρώπους μας εκείνους που προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες σε κύριους τομείς της καθημερινότητάς μας όπως στην προκειμένη περίπτωση είναι το περιβάλλον, να δίνεται όταν αυτοί είναι στη ζωή, ώστε να χαίρονται και να νοιώθουν τη διάκριση στο έργο τους και όχι όταν φεύγουν από τον κόσμο αυτό.

ΠΡΟΤΑΣΗ
Προκειμένου να αναγνωρισθούν και τιμηθούν οι προσπάθειες και οι κόποι του Στρατηγού κ. Χρήστου Γεωργόπουλου, εμπνευστή και δημιουργού του επί της οδού Μπαλοδήμου αλσυλίου, προτείνεται όπως τούτο ονομασθεί «Άλσος Στρατηγού Χρήστου Γεωργόπουλου».

Τούτο θεωρώ ότι είναι λογικό και δίκαιο, δεδομένου ότι από όλους αναγνωρίζεται η προσφορά του Στρατηγού κ. Χρήστου Γεωργόπουλου, συνεπώς θα ικανοποιήσει απόλυτα όχι μόνο τον ίδιο και τους οικείους του, αλλά και την κοινωνία του Παπάγου συνολικά.

Το ζήτημα είναι σημαντικό, αλλά η αντιμετώπισή του εύκολη. Θέλει όμως βούληση και πιστεύω ότι θα την επιδείξετε.

Παρακαλώ για τις ενέργειές σας και την ενημέρωσή μου εντός μηνός όπως προβλέπεται από τον κανονισμό.
  
Παπάγου, 27 Μαΐου 2013

Σας ευχαριστώ


Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας
Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού