Επανασύσταση Χορωδίας Χολαργού - Απάντηση στη Λάθος Απόφαση του Δημάρχου



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ




Παρεμβάσεις-Προτάσεις


Δελτίο τύπου 17


Επανασύσταση Χορωδίας Χολαργού


Απάντηση
στη Λάθος Απόφαση του Δημάρχου


Αγαπητέ  κ. Δήμαρχε,


Έλαβα την απάντησή σας στην κοινή πρότασή μου και αρκετών συνδημοτών μας για την «Επανασύσταση της Χορωδίας Χολαργού» και σας ευχαριστώ για δύο λόγους, γιατί αφενός μεν ασχοληθήκατε με το θέμα της χορωδίας, αφετέρου γιατί είναι η πρώτη φορά που απαντάτε σε κάποια από τις προτάσεις μου μετά από επτά συνολικά που σας έχουμε κάνει.

Επί της ουσίας όμως, λυπάμαι κ. Δήμαρχε που αντιμετωπίσατε το ζήτημα με τόση προχειρότητα. Δεν δίνετε καμία λύση στο πρόβλημα, ούτε καν το αναγνωρίζετε σαν τέτοιο. Τα επιχειρήματα που προβάλετε δεν τεκμηριώνουν καθόλου την απόφασή σας.
Λέτε:
Ότι η ενοποίηση των χορωδιών των δύο Δήμων έγινε το 2011 από την τότε Δημοτική Αρχή, προφανώς με τη λογική της ενοποίησης  του ενιαίου πλέον Δήμου.
  
Γιατί:

Δεν δέχεστε ότι μπορεί η τότε Δημοτική Αρχή να έκανε λάθος, ή ακόμη γιατί μετά από τέσσερα χρόνια εφαρμογής της απόφασης δεν μπορεί να επανεξετασθεί. Η πρότασή μας στηρίζεται στην άποψή ότι οι δύο κοινότητες ο Παπάγος και ο Χολαργός θα πρέπει να έχουν στον Πολιτισμό, τον  Αθλητισμό και την Παράδοση κοινωνική αυτοτέλεια και αυτάρκεια. Η ενοποίηση και ισχυροποίηση των αντίστοιχων φορέων θα πρέπει να γίνεται στο εσωτερικό των δημοτικών κοινοτήτων.

Λέτε:

Ότι ο «Καλλικράτης» δεν μιλά για «ενοποίηση χορωδιών» (πως θα ήταν άλλωστε δυνατό κάτι τέτοιο). Ένας νόμος ποτέ δεν μπαίνει σε τέτοιες λεπτομέρειες, υπάρχουν ωστόσο πάντα τα αυτονόητα, ως απορρέουσες υποχρεώσεις, που κάθε δημοτική αρχή οφείλει να εξετάζει, ώστε να πράττει το πλέον συμφέρον για την τοπική κοινωνία.
Γιατί:
Προσπαθείτε με τα αυτονόητα και με φιλολογικές προσεγγίσεις να μας πείσετε ότι καλώς έγινε η ενοποίηση των δύο χορωδιών Παπάγου και Χολαργού. Δεν βλέπετε ότι ενόχλησε μια σημαντική ομάδα συνδημοτών μας. Στο τέλος-τέλος η επανασύστασή της τί πρόβλημα σας δημιουργεί. Κανένα απολύτως. Έχει ΜΗΔΕΝΙΚΟ κόστος. Είναι καθαρά θέμα αν ΘΕΛΕΤΕ ή ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ.
Λέτε:
Ότι κάποια μέλη αποχώρησαν διαφωνώντας για τη συνένωση των χορωδιών, πρόκειται ωστόσο, για μια ασαφή αναφορά που δεν αποδεικνύεται από πουθενά η ορθότητά της.
Γιατί:
Δεν ενθυμείσθε ότι σας επισκέφθηκαν στο γραφείο σας συνδημότες μας και σας έθεσαν το ζήτημα «Επανασύστασης Χορωδίας Χολαργού» έχοντας συγκεντρώσει άνω των σαράντα υπογραφών ανθρώπων που την επιθυμούσαν. Εάν θέλετε τις υπογραφές αυτές τις έχω και μπορώ να σας τις δώσω.

Κατόπιν των προαναφερθέντων, κρίνω ως οπισθοδρομική, φοβισμένη και χειραγωγούμενη την απάντησή σας στην πρόταση του Συνδυασμού μας. Στην πραγματικότητα με την απάντησή σας,  αναδεικνύετε την ουσιαστική αδιαφορία της δημοτικής αρχής, για θέματα μουσικού πολιτισμού.

Η απάντησή σας απέχει παρασάγγας από ότι θα ονόμαζε κάποιος "διάθεση προαγωγής του Πολιτισμού γενικά και της μουσικής καλλιτεχνικής έκφρασης, ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης του δημότη ειδικότερα". Πιστεύω κ. Δήμαρχε ότι κάνετε αντιπολίτευση στην  αντιπολίτευση,  δηλαδή  κάνετε ακριβώς  το αντίθετο  από  ότι είχατε δηλώσει  κατά  την  ανάληψη των καθηκόντων σας. 

Να σας θυμίσω και πάλι ότι η χορωδία του πρώην Δήμου Χολαργού μέχρι την κατάργησή της είχε εικοσαετή δημιουργική παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα του Χολαργού. Παράλληλα εκπροσωπούσε το Δήμο σε όλη την επικράτεια με διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς χορωδιών και εμφανίσεις σε χορωδιακά φεστιβάλ και συναντήσεις.

Τελειώνοντας σας παρακαλώ και πάλι να επανεξετάσετε την απόφασή σας και να εγκρίνετε την επανασύσταση της χορωδίας Χολαργού, έτσι ώστε ο Δήμος μας να έχει δύο αυτοτελείς χορωδίες του Παπάγου και του Χολαργού, αφού στο τέλος-τέλος το κόστος είναι μηδενικό.