Λόγο στο Δημότη στο Δημοτικό Συμβούλιο & ΟΧΙ απλά άδεια εισόδου για το Δήμαρχο



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

 

«Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ»


15 Φεβ. 2015

Λόγο στο Δημότη στο Δημοτικό Συμβουλιο

και ΟΧΙ απλά άδεια εισόδου για το Δήμαρχο


Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου για την καθιέρωση της "ώρας του Δημότη" βρίσκεται μακριά από την έννοια της ελεύθερης έκφρασης, της Δημοκρατίας και της λειτουργίας των αιρετών οργάνων του Δήμου μας.

Με την ανακοίνωσή αυτή επαναλαμβάνεται το αυτονόητο, που έκαναν και κάνουν όλοι οι Δήμαρχοι στη μακρά ιστορία της Αυτοδιοίκησης. Να επικοινωνούν δηλαδή προσωπικά με τους Δημότες. Στην πόλη μας, μάλιστα, οι Δημότες έβλεπαν τον Δήμαρχο και του εξέθεταν τα προβλήματά τους συνήθως την ίδια μέρα και χωρίς ραντεβού, με εξαίρεση βέβαια τη θλιβερή Δημοτική περίοδο 2011-2014 όταν τα ραντεβού είχαν χρονικό ορίζοντα ακόμη και 15 μέρες.

Τι λέει η απόφαση της Δημοτικής Αρχής

Συνάντηση με τους πολίτες που επιθυμούν να μιλήσουν με το Δήμαρχο και να συζητήσουν τυχόν προβλήματα που υπάρχουν.

Στόχος μέσα από την προσωπική επαφή του Δημάρχου με τους πολίτες, είναι η ενεργή συμμετοχή τους στη διοίκηση του Δήμου.

Ημέρες συναντήσεων κατόπιν ραντεβού:
Δευτέρα από 17:00 έως 21:00 και
Πέμπτη από 18:00 έως 21:00.

Η πρόταση της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Κάθε δημότης που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα να έχει δικαίωμα να το παρουσιάζει στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους Δημοτικούς Συμβούλους πριν από την ημερήσια διάταξη κάθε συνεδρίασης που ως γνωστό γίνονται παρουσία του Δημάρχου.

Να θεσμοθετηθεί και να ενταχθεί στον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου η «ώρα του Δημότη».

Κάθε δημότης όποια ώρα και μέρα το επιθυμεί, να γίνεται δεκτός από το Δήμαρχο.

Η πρότασή μας αυτή που έγινε την ημέρα της ορκωμοσίας μας, θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα εποικοδομητική και χρήσιμη, τόσο για τους συνδημότες μας, όσο και για τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο, μα πάνω από όλα είναι η ελεύθερη έκφραση είναι η άποψή μας για τη Δημοκρατία.

Σας ερωτώ κ. Δήμαρχε :

Γιατί φοβηθήκατε και δεν επιτρέψατε στους συνδημότες μας να παρουσιάζουν το πρόβλημά τους ενώπιον των Δημοτικών Συμβούλων.

Γιατί είναι προτιμότερο οι αποφάσεις αυτές να λαμβάνονται μέσα σε κλειστά γραφεία και πιο συγκεκριμένα στο γραφείο σας και όχι να διαμορφώνονται δημοκρατικά στις Ανοικτές Δημόσιες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γιατί αποκόπτετε την επαφή των συνδημοτών μας από το Δημοτικό Συμβούλιο που οι ίδιοι και μόνο αυτοί με την ψήφο τους εξέλεξαν.

Γιατί ενώ θα έπρεπε κάθε δημότης όποια ώρα και μέρα το επιθυμεί, να γίνεται δεκτός από το Δήμαρχο, σεις το χρόνο αυτό τον περιορίζετε στις 7 ώρες τη βδομάδα. Δεν μπορείτε ή δεν χρειάζεται ή δεν θέλετε να τους αφιερώσετε περισσότερο.

Γιατί πιστεύετε ότι η κρίση σας, η κρίση του 1 είναι ασφαλέστερη από την κρίση των 8 παρατάξεων της Αντιπολίτευσης και των 33 Δημοτικών Συμβούλων.

Γιατί μέχρι σήμερα δεν υιοθετήσατε ούτε καν φέρατε στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση, ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ. ΟΛΕΣ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ. Τί φοβάστε, τι.

Τελειώνοντας σας παρακαλώ και πάλι να επανεξετάσετε την απόφασή σας και να εγκρίνετε την πραγματοποίηση της «Ώρας του Δημότη» ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να δώσουμε λόγο στο Δημότη στο Δημοτικό Συμβουλιο και ΟΧΙ απλά μια άδεια εισόδου για το γραφείο του Δημάρχου.