Η Γνώση είναι Δύναμη
του
Σαράντου Χαλούλου
Φυσικού – Επιχειρηματία
Υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου
με την «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση»

Εμείς, οι κάτοικοι του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, είμαστε μάρτυρες της παρουσίασης των ονομάτων και των συνδυασμών που θα διεκδικήσουν την δημαρχία στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Οι δημοτικές εκλογές περπατούσαν, για πολλά χρόνια, στα ίδια γνωστά, γλιστερά, μονοπάτια. Τα κόμματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, όριζαν – έχριζαν υποψήφιους. Και βλέπουμε, δυστυχώς, ότι ακόμα και σήμερα, εδώ χαμηλά που μας έφεραν τα κόμματα, αυτό γίνεται. Υποψήφιοι να πηγαίνουν να πάρουν το χρίσμα.

Τι να πει κανείς. Μένει άφωνος.

Και μία ομάδα δημοτών ακολουθούσε τυφλά αυτές τις οδηγίες , τις εντολές και τους ψήφιζε.

Μία άλλη ομάδα κατοίκων, ψήφιζε τον γνωστό του γνωστού. Τον φίλο του φίλου. Αυτόν να ψηφίσεις. Μου το είπε ο τάδε που είναι κολλητός του δείνα. Ξέρει αυτός.

Σε κάθε περίπτωση, οι παραπάνω ομάδες δημοτών – κάτοικων του Δήμου δεν εξέταζαν, δεν έψαχναν, δεν ζητούσαν να μάθουν, τα αντικειμενικά προσόντα των υποψηφίων.

Δεν ενδιαφέρονταν, για το ΤΙ ΕΙΝΑΙ ρε παιδί μου, ΤΙ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΕΧΟΥΝ αυτοί που τους λέγανε να ψηφίσουν.

Το χρίσμα, η εντολή τους κόμματος, η συμβουλή, έφτανε. Αυτοί που λένε τι να ψηφίσουμε, ξέρουν.

Οι ίδιοι όμως δημότες - πολίτες, όταν έχουν ανάγκη, ζητάνε:

τον ΚΑΛΟ μηχανικό,

τον ΚΑΛΟ ιατρό,

τον ΚΑΛΟ καθηγητή-δάσκαλο,

τον ΚΑΛΟ δικηγόρο.

Σε κάθε περίπτωση ζητάνε τον ΚΑΛΟ. Αυτόν που γνωρίζει. Αυτόν που έχει τα προσόντα. Αυτοί όμως, οι καλοί, που ζητάνε οι δημότες, πως γίνανε καλοί; Πως ξεχωρίζουν οι καλοί, από τους άλλους, τους μέτριους, τους ΜΗ καλούς;

Οι δημοκρατικά δομημένες κοινωνίες έχουν θεσμούς για την αξιοκρατία και την επιλογή των ανθρώπων. Οι δημοκρατικά δομημένες κοινωνίες βάζουν την μόρφωση, την γνώση, πολύ ψηλά.

Και αυτοί που είναι καλοί, έχουν λειώσει παντελόνια στα θρανία. Έχουν θυσιάσει χιλιάδες ώρες πάνω από τα βιβλία. Γιατί εκεί μέσα είναι η γνώση. Και είναι πολύ σκληρό, πολύ δύσκολο, αυτό. Αυτοί είναι που έχουν ανοικτό μυαλό και ξέρουν να μαζεύουν τις ΧΡΗΣΙΜΕΣ γνώσεις.

Πετάνε στα σκουπίδια τα κουτσομπολιά και την σαβούρα. Ξέρουν να βάζουν στόχους και τους πετυχαίνουν. Ξέρουν, και μπορούν, να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις.

Έχουν την ΓΝΩΣΗ. Και όπως όλοι αποδέχονται Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.

Αλλά και εμείς το ίδιο ζητάμε από τα παιδιά μας. Τους λέμε να διαβάσουν. Να έχουν προσόντα. Να έχουν δυνατό ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ.

Να έχουν την ΓΝΩΣΗ. Για να μπορούν να ξεχωρίσουν.

Ξέρουμε, λοιπόν όλοι μας, πολύ καλά, ποιός είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ, ο καλύτερος.
Ποιόν λοιπόν πρέπει να έχουμε για Δήμαρχο;

Το γνωστό, τον κολλητό, τον εγκεκριμένο, το χρισμένο;

Μπορούν αυτοί να είναι οι ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ στον Δήμο μας; Έχουν τα προσόντα; Έχουν την γνώση; Μπορούν να σηκώσουν ανάστημα; Τι ΑΞΙΑ έχουν;

Πιστεύω, όπως και η συντριπτικότατη πλειοψηφία των δημοτών, ότι Δήμαρχος πρέπει να είναι ο καλύτερος.

Αυτός που έχει τα προσόντα. Τα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ προσόντα. Αυτός που τα έχει μπορεί να είναι μακριά από τις εξαρτήσεις. Ξέρει να περπατά μόνος του. Μπορεί να βάλει και εμάς να περπατάμε μόνοι μας. Όλοι μαζί να περπατάμε. Να μην κρεμόμαστε από τους άλλους.

Να μας κάνει ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΕΣ του Δήμου μας. Να είναι υπόδειγμα. Να μπορούμε να λέμε στα παιδιά μας να γίνουν σαν και αυτόν.

Σε άλλο άρθρο μου ( Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΑΖΑ ) αναφέρω τους λόγους για τους οποίους πιστεύω ότι, σήμερα, στον ενιαίο Δήμο Παπάγου – Χολαργού, έχουμε την δύναμη να γίνουμε ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΕΣ. Όλοι μαζί. Παπάγος – Χολαργός ένα. Μας αξίζει να ζούμε σε ένα τέτοιο Δήμο. Ένα Δήμο ΠΡΟΤΥΠΟ.

Γιατί έχουμε υποψήφιους Δημάρχους με γερά προσόντα. Πολύ γερά προσόντα.

Με ΓΝΩΣΗ.

Με ΑΞΙΑ. 

Αξίζει λοιπόν, να σκεφτούμε όλοι καλά, που θα ρίξουμε την ψήφο μας. Ποιόν θα στηρίξουμε. Ποιόν θα κάνουμε Πρώτο Πολίτη του όμορφου Δήμου μας. Αξίζει.