Κρίσιμη Μάζα
του
Σαράντου Χαλούλου
Φυσικού – Επιχειρηματία
Υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου
Με την «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση»

Στην εποχή μας, οι υποχρεώσεις των Δήμων προς τους δημότες, είναι σημαντικά περισσότερες από το παρελθόν και διαρκώς δημιουργούνται νέες. Οι Δήμοι νοιώθουν, συνεχώς, τη δυσκολία ανταπόκρισης στις νέες προκλήσεις και στις νέες δράσεις και ζητούν περισσότερους πόρους για την υλοποίηση τους. Ο περιορισμός όμως των πόρων, βάζει σε μειονεκτική θέση και σε αντικειμενική αδυναμία κάλυψης των υποχρεώσεων αυτών, τους μικρούς, πληθυσμιακά, Δήμους.

Σε μας, στον δήμο μας, τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού, δραστηριοποιούνται
περίπου 50.000 δημότες. Και αρκετοί άλλοι κάτοικοι, μη δημότες. Ο πληθυσμός αυτός είναι αρκετά μεγάλος για να υποστηρίξει την ανεξάρτητη λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων στο Δήμο μας.

Είναι δηλαδή, κοντά στην απαιτούμενη « κρίσιμη μάζα » για τη λειτουργία μιας μονάδας του μεγέθους αυτού, χωρίς βοήθεια από άλλες, εξωτερικές πηγές. Οι εισφορές όλων των κατοίκων, δείχνουν να είναι αρκετές για να καλύψουν τα έξοδα λειτουργίας των βασικών υπηρεσιών του Δήμου.

Μπορούν δηλαδή να υποστηρίξουν την πρόνοια, την καθαριότητα, τον ευπρεπισμό των δημοσίων χώρων, την συντήρηση των υποδομών, τις πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις. Μπορούμε, δηλαδή, μόνοι μας, όλοι μαζί, Παπαγιώτες – Χολαργιώτες, να λειτουργούμε τον Δήμο μας, ανεξάρτητοι. Χωρίς «έξωθεν παρεμβάσεις». Χωρίς « οδηγίες ». Με σοβαρότητα. Με διάφανη και συνετή διαχείριση των περιορισμένων, αλλά δικών μας, πόρων . Χωρίς σπατάλες.

Την ανεξαρτησία αυτή, δεν μπορεί να την έχει, μόνο ο Χολαργός ή μόνο ο Παπάγος. Δεν έχουν την « κρίσιμη μάζα ». Αντικειμενικά. Δεν χωράνε, λοιπόν, σήμερα, στενοί τοπικισμοί. Χολαργός. Παπάγος. Όλοι μαζί οι δημότες Παπάγου – Χολαργού, θα πορευτούμε στην νέα εποχή. Όλοι μαζί θα πάμε μπροστά. Όλοι μαζί θα περάσουμε απέναντι.

Όλοι μαζί μπορούμε, μόνοι μας, να ζούμε σε ένα Δήμο Ευρωπαϊκό, Φιλικό, Διάφανο.

Μας αξίζει ένας τέτοιος Δήμος. Ένας Δήμος Πρότυπο.